Babynestjes

Een echte must voor de moderne ouder

Babynestjes zijn al langer een begrip in de Benelux, maar komen oorspronkelijk uit Scandinavië. Het gebruik van een babynestje heeft zowel voordelen voor ouders als voor kindjes. Natuurlijk is het aankoop proces van een babynestje een hele serieuze taak, omdat het een items is wat veelvoudig gebruikt wordt. Hieronder proberen we je uit te leggen wat je met een babynestje kan, waar je op moet letten als je een babynestje gaat kopen en geven we tips.

→ Bekijk hier al onze babynestjes

 

Wat is een babynestje?

Een babynestje is een soort mandje, gemaakt van zachte materialen.Het is een mobiele rustplek voor je baby, want het is klein, licht en makkelijk te verplaatsen en vervoeren. Het lijkt voor sommige een beetje op een hondenmand. Rondom is het mandje voorzien van een opstaande rand. Het is een lekker knus en vertrouwd plekje voor je kindje om te liggen.

De essentie van babynestjes is het nabootsen van de baarmoeder. Dit heeft als gevolgd dat kindjes zich direct thuis voelen en een deken van rust over ze heen valt, zodra zij het nestje aanraken.

Wat kun je met een babynestje en hoe gebruik je het?

Je kindje ligt goed in een babynestje als het hoofdje bij het ronde deel van het babynestje ligt. Leg je kindje zover mogelijk naar boven in het nestje. Zijn/haar voeten komen bij de sluiting te zitten. Dit kan een touwtje zijn of een clip.

Het nestje kan gebruikt worden om je kindje dutjes te laten doen en te laten rusten.
Sommige merken hebben ook accessoires die er voor zorgen dat je van je babynestje een baby gym kunt maken. Zo kan je kindje ook spelen in het nestje. Je kindje verschonen en omkleden kan ook veilig en prettig in een babynestje. Als je bijvoorbeeld onderweg bent of op visite ergens, dan ligt je baby overal veilig en vertrouwd, wat voor heel veel rust zorgt!

Babynestje wassen

Een ongelukje zit in een klein hoekje en het is volkomen normaal dat er geknoeid, gespuugd of misschien zelfs gepoept wordt in het babynestje. De meeste nestjes hebben afneembare hoezen die je makkelijk kunt wassen. Raadpleeg het etiket van de hoes voor de juiste wasvoorschriften. Wij adviseren om een extra hoes aan te schaffen, wanneer je een babynestje koopt. Zo heb je altijd een frisse schone hoes om het nestje en heb je alle tijd om de bevuilde hoes te wassen.

→ Bekijk hier al onze hoezen.

Wat is het beste babynestje en waarom?

Er kan er maar een de winnaar zijn en dat is volgens ons Dockatot, voorheen ook bekend als Sleepyhead. Wij vinden dat een babynestje veilig moet zijn en Dockatot is het enige merk wat dit kan aantonen a.d.v. verschillende strenge testresultaten. Dockatot is het eerste babynestje, maar ook het enige goedgekeurde nestje ter wereld. Dat is precies de reden dat we voor dit merk zijn gegaan! De babynestjes van Dockatot zijn gemaakt van luchtdoorlatende materialen, waardoor het nestje volledig ademend is! Hierdoor kan je kindje door blijven ademen als hij/zij met het gezichtje tegen de rand aan gaat liggen. Daarnaast creëren de hoezen van Dockatot een soort hangmatje, wat reflux tegen gaat en ook de kans op een afgeplat hoofdje. Naast de functionele voordelen is Dockatot het mooiste merk naar onze mening! De nestjes zijn gewoon perfect afgewerkt en de printjes en kleurtjes zijn stuk voor stuk prachtig! Ze komen ook ieder seizoen met een nieuwe collectie van stijltjes. Deze komen dan in zowel complete nestjes als een hoezen. Genoeg keuze dus!

→ Lees hier alles over Dockatot

Mijn kindje kan niet zonder zijn/haar babynestje, maar wordt te groot wat nu?

En dit is precies waarom we zo van Dockatot houden! Ze hebben namelijk ook nestjes voor peuters! Dus is jouw kindje helemaal fan van het Deluxe model van Dockatot? Dan is de grand versie een heerlijke opvolger die precies hetzelfde effect heeft op je kindje! De grand is ideaal voor de overgang van een ledikantje naar een groter bedje. Zo behoed je je kleintje van valen en stoten.

Na het lezen van deze pagina ben je helemaal op de hoogte over de ins-en outs van babynestjes. Mocht je toch nog vragen hebben, dan kun je ons altijd een mailtje sturen of even bellen! Ben je er inmiddels helemaal over uit en wil je zo snel mogelijk een babynestje in huis? Klik dan op de onderstaande button en bekijk al onze nestjes!

Bekijk hier onze babynestjes