Speelmatten

Speelmatten en speeltegels, een zachte ondergrond om op te spelen!

Speelmat, speeltegels, kleurrijk, prints, nude kleuren het houdt niet op! Er zijn heel veel soorten en maten speelmatten te vinden. Een speelhoek creëren waar kindjes lekker kunnen spelen en zichzelf kunnen uitleven is heel snel gemaakt met een speelmat. Er zijn veel soorten speelmatten met verschillende doeleinde. In dit artikel zullen wij je alle in-en outs laten zien over speelmatten om zo de keuze voor de perfecte speelmat makkelijker te maken!

 

--> Bekijk hier al onze speelmatten

 

Welke soorten speelmatten zijn er

Welkom in de wereld van de speelmatten! Er zijn genoeg keuzes wat dat betreft. Er zijn verschillende soorten, maten en verschillende materialen waar de speelmatten van gemaakt zijn. Hieronder vind je een aantal soorten speelmatten die op de markt zijn:

 

  1. De oprolbare met print
  2. De speeltegels
  3. Zachte kleine speelmatten in een vorm

 

De oprolbare met print

Deze variant kennen we allemaal vanuit onze jeugd. Vaak is dit een soort vloerkleed met bijvoorbeeld een weg of racebaan als printje. Hier kunnen vooral jongetjes hun coureurspraktijken lekker op los gooien. Ook bestaan deze varianten met andere printjes tegenwoordig. Ze zijn makkelijk te stofzuigen en als je hem niet op de grond uitgerold wilt houden kun je dit speelkleed oprollen en wegzetten. Wel oppassen met vlekken, deze speelmatten zijn te groot om in de wasmachine te doen, dus dan moet er gestoomd worden!

 

De Speeltegels

De speeltegels kende eerst alleen maar hele felle schreeuwerige kleuren, maar tegenwoordig zijn ze ook verkrijgbaar in mooie subtiele prints en kleuren die beter binnen het interieur passen. Ze zijn makkelijk in elkaar te leggen, maar ook uit te breiden als je 2 sets koopt. Schoonmaken van de tegels is ook appeltje eitje, want je haalt er een vochtige doek overheen en je ontsmet de tegels in een handomdraai! Ook Het opbergen gaat lekker makkelijk en snel! Je haalt de tegels los van elkaar en kunt ze opstapelen in de hoek of de stapel wegzetten in de kast.

 

Zachte kleine speelmatten in een vorm

Deze matjes komen in allerlei soorten, maten, kleuren en vormen! Tegenwoordig zie je ze veel als een blad, of schelp of gewoon rond met bijvoorbeeld een roezeltje. Vaak zijn ze wat meer ‘kussen’ achtig en worden ze ook veel afgewerkt met velvet. Deze speelmatten worden ook vaak als decoratie gebruik om een lekker chillhoekje te creëren of in combinatie met een babygym/speelboog. Ze zijn klein en behendig, waardoor ze ook snel gewassen kunnen worden in de wasmachine of verplaatst kunnen worden naar waar je je kindje wilt laten spelen!

 

 

 

Wat is de functie van een speelmat

 

Een speelmat / speeltegels zijn tegenwoordig zo veelzijdig, dat je ze voor meerdere doeleinde kan gebruiken! Hieronder geven je wat tips over hoe jij een speelmat kan inzetten, zodat je alles uit je speelmat haalt wat er in zit.

 

  • Een zachte ondergrond: De hoofdfunctie van een speelmat blijft natuurlijk, een zachte ondergrond voor je baby of kindje creëren.
  • Educatief: Sommige speelmatten bevatten letters, cijfers of een landschap waar kindjes hun vaardigheden m.b.v. de mat kunnen ontwikkelen.
  • Decoratief: Speelmatten zijn tegenwoordig zo mooi, dat ze ook een ruimte kunnen vullen met sfeer. De speelmatten worden tegenwoordig ook veel in woonkamers gelegd en blijven daar liggen, omdat ze zo mooi zijn!
  • Let’s go outside: Sommige speelmatten en dan bedoelen we vooral de speeltegels, zijn ideaal om buiten een fijn speelplekje te creëren of om lekker op te picknicken bijvoorbeeld.

 

De prijzen van speelmatten

 

De speelmatten beginnen ongeveer vanaf 50 euro tot 105 euro. Je betaalt vaak voor de grootte en duurzaamheid. Het is een goede investering omdat een speelmat in iedere vorm lang mee gaat!

 

Onze favoriet!

Je ziet door de matten het spelen niet meer! Dat snappen wij heel goed! Daarom delen we graag onze favoriete speelmat met jullie. Zelf zijn wij helemaal gek van speeltegels. Waarom? Omdat ze en makkelijk te verplaatsen zijn, we zijn zo lekker wispelturig;-) Daarnaast zijn ze makkelijk goed schoon te houden. Er kan gerust een bekertje drinken of iets anders geknoeid worden op deze speeltegels. Ze zijn verkrijgbaar in fantastisch mooie prints die in ieder interieur zullen blenden! Oke…confession, wij gebruiken deze speelmatten zelfs gewoon in de tuin voor een leuk zitje en ook in de woonkamer shinen de speeltegels met een leuk fauteuiltje erop!

 

 

Nog even alles op een rijtje

 

Na zo een lange tekst is een samenvatting wel even lekker om alles kort en bondig te lezen. Speelmatten hebben als hoofdfunctie het creëren van een zachte comfortabele speelplaats voor baby’s en kinderen, maar blenden tegenwoordig ook heerlijk in het interieur. De meest hygiënische en verplaatsbare speelmatten zijn volgens ons de speeltegels, die tevens ook makkelijk uit te breiden zijn als je een extra set koopt!

 

Ben jij na het lezen van deze tekst nog met een vraag blijven zitten? Dan mag je ons altijd een mailtje doen naar info@kindkids.nl of even bellen naar +31 162 23 88 53

 

Wil je graag een speelmat aanschaffen? Druk dan op de onderstaande button om naar onze collectie speelmatten te gaan!

Klik hier to shop!